header relatii publice

Compartimentul de Informare și Relații Publice (CIRP) din cadrul UMFST Târgu Mureș are scopul de a promova proiectele și activitățile derulate de către Universitate, imaginea Universității pe plan local, național și internațional, de a asigura accesul liber la informare, precum și de a realiza comunicarea internă și externă prin intermediul site-ului UMFST, blogului UMFST, revistei Made in UMFST, a studioului multimedia UMFST Live, a Info Point-urilor și a rețelelor sociale.

Odată cu fuziunea UMF cu UPM, echipa Compartimentului de Informare și Relații Publice s-a mărit, a preluat activitatea de relații publice a fostei UPM, noul compartiment fiind responsabil de comunicare și promovare la nivelul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

În anul 2018, secțiunile Știri și Evenimente/Manifestări Științifice de pe site-ul Universității au fost actualizate zilnic cu noutăți, la fel și blogul UMFST, o sursă de informare pentru mass-media. În același timp, Info Point-urile amplasate în clădirea centrală, la Facultatea de Medicină Dentară și la Facultatea de Farmacie au fost reprezentat o sursă de informare pentru întreaga comunitate academică.

Revista Made in UMFST, cu apariție trimestrială, conturează imaginea unei Universități dinamice, multiculturale și cu un ritm alert de dezvoltare. În anul 2018, au fost editate patru numere ale revistei, astfel încât revista se află, în prezent, la numărul cinci.

Prin intermediul studioului multimedia UMFST Live s-au realizat, în anul 2018, transmisii live și emisiuni menite să promoveze proiectele, activitățile și evenimentele Universității. Materialele video realizate au evidențiat dinamica academică, interacțiunea cu studenții și deschiderea internațională.

În vederea stabilirii unei comunicări directe cu publicul și pentru a monitoriza feedback-ul, Universitatea a fost prezentă și în anul 2018 pe următoarele rețele sociale:

Facebook: https://www.facebook.com/umfst/

Instagram: https://www.instagram.com/instaumf/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA